EMPRESA

La fosa Peltreria Balcells és una empresa familiar fundada l’any 1952 per Joan Balcells. El va seguir a la direcció el seu fill Antonio Balcells amb la seva dona Conxita Blesa. Després del decés d’Antonio Balcells, l’empresa continua regentada per la família, sota l’administració de Conchita Blesa.

 

Des dels seus inicis la fosa s’especialitza en el tractament de l’alumini d’alta qualitat, basant-se en tres pilars:QUALITAT, SERVEI i PREU.

 

El peltre és un aliatge d’estany, coure, antimoni i plom, d’extens ús fins a finals de segle XX a coberteries, vaixelles, bijuteria i altres peces de mida petita. La producció a Peltreria Balcells es va iniciar amb aquest material, que li va donar el nom. A la fi dels anys 1960 el peltre va ser substituït gradualment per l’alumini a causa de les seves qualitats superiors, sent un material infinitament reciclable, caracteritzat per la seva lleugeresa i versatiliad.

Peltreria Balcells forma part del teixit industrial del cinturó de Barcelona, amb seu a l’Hospitalet de Llobregat (C / Cobalt 24).